Dags att ta ansvar!

Igår skrev jag ett inlägg om förebilder och fitnessmänniskor. Tyckte dom flesta kommentarerna var positiva. Tänkte bara besvara några frågor som uppstod till inlägget.
En fråga var ”Så du menar att det inte är ok att träna för att se bra ut?”
svar: Vi lever ju i en väldigt utseende fixerad värld och nu pratar jag inte bara om ditt utseende utan även din bils utseende, ditt hus, din partner, dina barn osv. Ja listan kan nog göras lång vad folk vill ska se bra ut.
Självklart är det inte fel att vara glad över sin fina bil, el sina nya välformade armar. Men fråga dig själv, för vem gör du det?
Ta exemplet att du bor på en öde ö, du är ensam där skulle du vara lika glad över ditt sexiga 6-pack då?
Tycker ibland det kan vara bra med lite reflektion. Varför vill jag se bra ut?
Detta är också min personliga åsikt och tro. Att om du hela tiden fokuserar på ditt yttre, som jag skrev igår, så är det nog lätt att du glömmer bort det som betyder något på riktigt, din insida.

Detta för mig in på ett annat ämne som jag tänkte skriva om idag. Instagram. Var idag inne på Instagram. Jag satt och tittade på en väns bilder. Utan att överdriva så tror jag det var uppemot 15 bilder i veckan på hennes mage och rumpa. Ibland med kläder på, ibland utan.
Det fick det återigen mig att fundera. VArför? varför lägger man upp sådana bilder dag efter dag. återigen säger jag det, om det är så att du är jätte stolt över din rumpa, säg att du kanske har gått ner i vikt el tränat den stenhårt och känner ett behov att visa upp den inga problem. Men om du lägger upp en sådan bild varje dag så tror jag att det måste vara något annat.
Det som också skrämmer mig, denna vän är inte 14 år gammal utan en bit över 30 och har själv barn. Vad sänder det ut för signaler till våra barn/ungdomar i samhället?! En jakt på likes för sitt utseende, är det verkligen dit vi vill gå. Så snälla nästa gång, försök att rannsaka dig själv innan du lägger upp en bild, fråga dig själv ”varför gör jag detta?”
Jag kan ju tillägga att jag är absolut inte utan synd i denna fråga, ni kan ju själva gå in och titta Jyckencedenblad heter jag på instagram.

Kommentarer

kommentarer