Överträning och Diet

Förra veckan var jag riktigt sliten i kroppen. Började få ont lite överallt. Men så tog jag en extra dags vila plus att jag minskade på träningen denna vecka. Helt plötsligt mår jag mycket bättre och känner ett grymt driv igen. Riktigt skönt. Är en fin balansgång man går så här veckorna inför match. Blir ofta att man tänker ”mer mer mer” hela tiden. Men det viktigaste nu är faktiskt inte mängden utan intensiteten. Så istället för att sparras 5 grisiga ronder så kör man 3 explosiva och snabba, istället för att köra 20 intervaller så kör man 10 osv osv.

Normalt vid det här laget så brukar jag ha gått på diet ett par veckor och vara nere ganska långt. Men till denna match ska jag testa något nytt. Har skött mig hela tiden utan att vara för strikt. Har dock sett till att jag legat under 95 hela tiden. Tanken är att jag 3 veckor innan match ska börja istället. Tror det kommer funka riktigt bra. Då kommer jag gå ner på 3000 kcal första veckan för att se hur kroppen svarar och sedan 2500. Tror det kan vara ett riktigt bra upplägg. Plus att jag ändrat lite saker precis inför invägningen också :)

Kommentarer

kommentarer