Återhämtningstips

Nu börjar jag känna mig lite små sliten i kroppen. Tränat väldigt hårt plus att jag kört mycket mjölksyra träning vilket försurar kroppen mycket. Denna vecka blir dock lite softare då jag åker hem till mina föräldrar på torsdag kväll. Kommer dock självklart träna där. Men nu när jag känner så här i kroppen vad brukar jag göra då?! Mina tips är följande:

*Man kan dra ner lite på mängden, men ha samma el högre intensitet. Enkelt förklarat istället för 20 intervaller så springer du 10

*Du vilar helt

*Använd dig av restutionsträning i form av cykel, lätt jogg, promenader, simning

*Aktiv rörlighet, stretcha ut kroppen med aktiv rörlighet

*Ta en massage

*Sov mera

*Ät bra mat, blir lätt att man faller in i fällan ”Jag är värd skit mat” Men när kroppen är seg pga hård träning är den värd BRA mat (vad detta är orkar jag inte gå in på i detta inlägg, använd ert sunda förnuft :) )

Själv kommer min helg se ut på följande sätt. kommer sänka mängden men behålla intensiteten. Blir minst 2 långa promenader i skogen med hunden, med aktiv rörlighet efter. Ska även försöka försöka få till en massage om det finns något öppen i motala över påsk. Sen självklart som alltid massor med bra mat och god sömn :)

Kommentarer

kommentarer