Veckoplanering

Förra veckan var en perfekt vecka. Körde alla planerade pass och körde dom bra. Denna vecka tänkte jag inte vara sämre :) Har tänkt på det dom sista dagarna att mitt liv har nog aldrig varit så här bra, det är ordning och reda på allting. Vilket gör att jag inte går och grubblar på saker och ting. Detta leder till att jag kan gå med lätta steg till träningen. Förut kunde jag ha massor med skit som störde och då kunde jag tycka det var jobbigt att fokusera på träningen. veckans Schema ser ut på följande sätt:

Mån: brottning 9-10.30, boxning/thai sparring 17-18
Tis: Thai 9-10.30, Fys 16-17
Ons: grappling 9-10.30,
Tor: brottning 9-10.30, fys 16-17, boxningsteknik 17-18
Fre: Sparring 9-10.30, grappling 17-18
Lör: Fys 9-10

Igår körde vi stenhård brottning på morgonen. Reza höll i passet och det var inte nådigt. Vi trädde armar i över 50 minuter. Shit vad sliten jag var på kvällen. Men otroligt bra och nödvändigt.

Jag har hört det ett par ggr senaste veckorna ”du som är så vältränad borde ju aldrig bli trött”. Jag tror många tänker på detta sätt, men jag kan säga att det är precis tvärtom. När man är vältränad och är van att köra något så när man väl pressar sig så kan man pressa sig till obehagliga nivåer för kroppen. Man slutar inte för att man blir lite andfådd, el att pulsen rusar, el att armarna börjar domna bort av mjölksyra. Man slutar när man verkligen har slagit in i väggen. Detta är något man som motionär aldrig skulle kunna klara av. Som elitidrottare behöver du mer återhämtning en vad du skulle behöva som motionär från ett pass om ni har jobbat så hårt ni båda har kunnat.

Kommentarer

kommentarer