Lev i Nuet (meditation)

Jag har nämnt det förut att jag har börjat meditera. Otroligt svårt men givande. Att bara ta 20 minuter att andas varje dag och inte tänka på något. Väldigt intressant när jag gör det, för jag inser väldigt fort hur mycket olika saker man tänker på hela tiden. Men jag tror att detta hjälper en att leva i nuet. Uppfatta å vara just i denna sekund just nu. Tror även jag kommer bli bättre å bättre på det. Tycker redan jag känner skillnad (har gjort det i ca 3 månader). Upplever att mina tankar är renare, svårt å förklara men har mer fokus på vad jag ska göra just nu istället för att stressa iväg i tankar hela tiden.

En tanke jag har använt mig mycket av senaste tiden är att om jag vaknar upp på säg ons å är jätte trött. Då kan jag börja tänka i banor som ”fan det är bara onsdag hur ska jag orka med kvällspasset, torsdagspasset och fredagspasset. Bäst att jag vilar nu” ja typ i dom banorna. Men nu fokuserar jag på att onsdags morgonen är 1 pass. 1 Pass jag behöver göra. Så kan jag fokusera på dom andra passen när dom kommer. Detta är ju en tanke man ofta slåss med. Man målar upp stora hinder för sig själv då man lägger in massor med andra saker i ekvationen som inte finns där just då. Så börja med det hindret ni har framför er innan ni börjar stressa vidare :)

Jut det håll utkik i dagens Media idag så kommer ni få en rolig nyhet :)

Kommentarer

kommentarer