Fysträning

Just nu är jag inne i en Power fas med Omni4. Det är den absolut roligaste fasen tycker jag. SAmtidigt som man ökar max styrkan så blir man mer explosiv vilket är en grym känsla. Igår gjorde jag det bästa passet på länge, var riktigt nöjd med vikterna jag körde på. Vi kör något som heter kontrastträning och ser ut på följande sätt:
Först en tung övning exempelvis knäböj för att rekrytera muskelfibrer och sedan direkt efter en explosiv övning tex. upphopp.
Ni kan ju testa själva att köra upphopp. Sen testar ni att köra 1-3 tunga reps knäböj å sen upphopp. Ni kommer märka skillnaden!!

Såg en väldigt intressant artikel häromdagen som handlade om maxstyrka kontra uthållighetsstyrka. Detta är något jag tror dom flesta kampsportare borde titta på och gemene man för den delen också :) Detta är väl inget revolutionerande å tror dom flesta som har lite koll vet om detta. Men ändå ett roligt klipp om inte annat Träningslära

Kommentarer

kommentarer