Analys: UFC 158

Natten mellan lördag och söndag svensk tid är det dags för UF 158, kanske det mest hypade MMA-eventet i år. Här är min analys av de tre största matcherna.

Georges St. Pierre – Nick Diaz

Skärmavbild 2013-03-14 kl. 15.03.52
UFC:s och allas gullunge mot UFC:s bad boy. Ett möte som är väldigt upphypat och det är mycket snack kring den här matchen. Diaz har förolämpat GSP så mycket att han bad om att få just den här matchen. Fighten skulle ha blivit av för ett halvår sen, men då dök inte Diaz upp på några presskonferenser, UFC blev arga och tog in en ersättare i form av Carlos Condit. Men nu är det äntligen dags – mötet som många väntat på och en match om welterviktstiteln.

Georges ”Rush” St. Pierre (23-2)

Georges St. Pierre har försvarat sitt bälte tio gånger nu. Med sin karatebakgrund är hans stående är väldigt svårläst och komplett. Ovanpå detta otroliga stående game har han lagt till de bästa nedtagningarna i UFC:s historia. Dessa två i kombination gör en väldigt svårslagen man, kanske den mest svårslagna UFC-fightern i dagsläget. Om det inte går som han vill stående så har han alltid alternativet och ta ner matchen till marken. Vilket han också gör om han så vill…

Nick Diaz (26-8)

UFC:s bad boy dyker sällan upp på presskonferenser och andra åtaganden – när han väl gör så förolämpar han allt och alla. Men förutom detta så är Diaz en fighter i världsklass.

Han är den mest pricksäkra stående fightern i UFC. Plus att han är livsfarlig på marken.

Tvärtemot vad många inte tror är han också väldigt smart fighter. Han sätter press på sina motståndare. Trycker upp dem mot buren, om de inte vara med på det sätter han upp händerna i luften, skriker och förolämpar dem tills de blir frustrerade och börjar slåss med honom. Villket är precis det han vill…

Nåt som Diaz saknar gentemot andra fighters är förmågan att bli trött. Så Diaz har en fördel desto längre matchen går.

Resultat

GSP har tillräckligt bra stående för att hålla Diaz på avstånd och när Diaz väl kommer komma in på slagdistans kommer han att bli nedplockad på marken. Där kan han ha en chans att låsa ut GSP, dock är denna chansen väldigt liten och tror så småningom Diaz kommer förlora på decision.

Carlos Condit – Johny Hendricks

Skärmavbild 2013-03-14 kl. 15.04.06

Vilken match! Carlos Condit är en otroligt underhållande fighter som precis kommer från en förlust mot Georges St. Pierre. Johny Hendricks är rankad som nummer två i den här viktklassen efter GSP. Båda vill verkligen vinna den här matchen och få en titelchans.

Carlos Condit (28-6)

Kanske den bästa fightern jag har haft förmånen att träna med. Otroligt tuff mentalt plus att hans stående är världsklass. Han kommer med slag, sparkar, armbågar och knän – ja, allt som kan skada dig. Som om det inte var nog, han har lika många avslut på marken som stående. Så även om man får ner honom på marken så ska man inte tro att det blir en lätt match.

Johny Hendricks (14-1)

En högt dekorerad brottare som har lärt sig att boxas. Som om inte det låter farligt nog så har han två knockar inom en minut på sina tre senaste matcher. Som ni säkert förstår har Johny Hendricks en fruktansvärd power. Han har förmågan att ta ner nästan vem som helst när som helst plus att han kan knocka folk med ett slag. En mardrömsmotståndare –  för vem som helst.

Resultat

Detta är en väldigt svår match att tippa. Finns en möjlighet att Carlos Condit kommer röra sig runt och sparka lowkicks och hålla sig på distans från Hendricks. Dock tror jag det kan bli väldigt svårt då Hendricks är så pass snabb. Hendricks kommer komma in på Condit och få honom att äta några riktigt hårda slag. Johny Hendricks avslutar matchen i tredje ronden.

Jake Ellenberger – Nate Marquardt

Skärmavbild 2013-03-14 kl. 15.04.15Även detta en match i welterviktsdivisionen. Jake Ellenberger skulle egentligen mött Johny Hendricks men då han fick hoppa upp ett steg så kom Nate Marquardt in istället.

Jake Ellenberger (28-6)

En tuff brottare som är väldigt explosiv. Han har vunnit hela 15 matcher på TKO eller KO. Jake Ellenberger är ofta väldigt underhållande då han alltid går in för att vinna och driver på i sina matcher.

Nate Marquardt (32-11-2)

Här har vi en veteran som har varit med väldigt länge – även för veteraner. Han gick sin första proffsmatch för 14 år sedan. Nate är bra stående och på marken, hans svaghet tidigare har varit hans brottning vilken han kan få lida för i denna match. Tycker även Nate har tappat lite av sin explosivitet han hade förut.

Resultat

Jake Ellenberger kommer ha för mycket explosivitet och power i den här matchen plus att jag ser att han har ett stort övertag i brottningen. Dock ska man aldrig underskatta Nate som är otroligt allround och har erfarenhet i mängder. Ändå; Jake Ellenberger vinner detta på decision.

Vad tror du?

Vem tror du vinner, St. Pierre eller Diaz? Och vilken blir fight of the night? Gå in på min Facebook-sida och tyck till.

 

Kommentarer

kommentarer